Cecilia spiller piano i bakfylla

This movie requires Flash Player 9

Noen lurer kanskje på hva de tre pedalene er til?

Vel,  den til venstre er til å dempe klangen (una corda). Fin å bruke når man vil ha lavere (dempet)  lyd.
Den i midten er litt avansert. Alle tonene du har spilt med pedalen nedtrykt fortsetter å klinge når du slipper pedalen. (sostenuto)

Den til høyre gjør at alle tonene klinger udempet så lenge pedalen er trykket ned. (sustain)

Jeg har spilt piano siden jeg var tre år, og hatt lærer fra jeg var fem til jeg var femten. Jeg kunne blitt flink om jeg hadde fortsatt, og da hadde kanskje livet mitt sett annerledes ut. Men jeg er så forferdelig nervøs for å opptre, og jeg har noen vanskelige minner som ikke gjør det noe bedre.


 

 

 

 
 
 
 

14 Responses to Cecilia spiller piano i bakfylla

 1. avatar Breiflabben says:

  Her var det jo noe for en hver smak med klassiske overganger med myke og harde improvisasjoner. Tror nok du kan traktere pianoet ja :-)

 2. avatar marthon says:

  Veldig imponerende! :-) Var det virkelig deg? Det var da ingen grunn til å stoppe avspillingen heller – det ble da bare mer spennende etter hvert.
  You passed the audition! Du får jobben som pianonlærerinne for datteren min umiddelbart. Hun gikk lei av pianospillingen i forrige uke, og vi skulle veldig gjerne hatt noen til å inspirere henne til å begynne igjen … Hun har pleid å spille på tirsdager. Kan jeg sende henne nedover i morgen? :-)

  • avatar Breiflabben says:

   He he he, ja hun kan bare ta trikken til Valkyrieplass så blir hun møtt av pianolæreren der 😆

  • avatar Cecilia says:

   SÅ imponerende er dog ikke, men det er hyggelig at du sier det :)
   Det er vanskeligere å spille Gollivoggs Cakewalk, og den har jeg kunnet siden jeg var 12… hun som spiller den her er 10 :

   The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

   Jeg sluttet å ta pianotimer fordi jeg ville ha lange negler. Tenk det… :)
   I dag har jeg bare en svart bassgitar som jeg har lånt av Carl, og det er litt vanskelig å spille bass , så det er derfor jeg ønsker meg piano…

   Snuppa di må få lære å spille noe hun selv velger. (Styr klar av Für Elise. Den holdt på å drepe pianointeressen min) Da er det mye lettere å motivere henne. Har du piano hjemme?

   • avatar marthon says:

    Ja!
    Ganske nytt, ganske dyrt Yamaha Clavinova. Pent brukt …
    Jo-o, konserten din var imponerende!

    • avatar Cecilia says:

     Clavinova ja, det er et digitalt piano, så jeg på nettet. Det er smart, for da kan man spille med head-set og slipper å plage vettet av omgivelsene med øvingen sin. :)
     Det så ganske snertent ut… hm… at jeg ikke har tenkt på det før…

     • avatar marthon says:

      Fem smarte ting:
      – Som du nevner kan du bruke head-set, så bare du selv hører.
      – Det er mye letter å flytte. Når beina og bakveggen skrus av, er det mulig for én person å bære det.
      – Mekaniske pianoer må stemmes med 1-3 års mellomrom (avh. av bruk og klima). Det er dyrt og blir i praksis ikke gjort ofte nok. Dermed er slike pianoer litt ustemte mesteparten av tiden. Et elektronisk piano er alltid riktig stemt (kanskje den største fordelen).
      – Elektroniske pianoer gir mulighet til direkte opptak. Med et klassisk piano må opptaket gjøres gjennom luft, dvs. at det nødvendigvis kommer med litt bakgrunnsstøy.
      – Det er muligheter for å justere klangen – eller bruke det som orgel osv.

      Tangentene er vektet som om de var mekaniske, slik at det føles som å spille på et piano med hamre og strenger. Et klassisk piano har kanskje litt mer klasse – men vårt har blank, svart finish, og med lokket igjen kan du nesten ikke se at det er elektronisk.

      Nå mangler det bare noen som kan spille på det …
      😕

      • avatar Cecilia says:

       “Med et klassisk piano må opptaket gjøres gjennom luft, dvs. at det nødvendigvis kommer med litt bakgrunnsstøy.”
       Jeg har lest (husker ikke hvor akkurat nå) at da Ry Cooder laget musikken til Paris Texas så insiterte han få lagt støy på det digitale opptaket fordi det var “noe som manglet”…

       Men jeg har altså fått en idé: Et digitalt piano, eller rett og slett en USB-controller. PC-en til Siv står jo på gjesterommet, og der er det et musikkprogram (Cubase), som jeg har lekt litt med tidligere. Fant ikke noen pris på Clavinova på nettet, men et masterkeyboard med veide tangenter kan jeg få for 4.995. Det blir dagens shoppingprosjekt.

       Eh… det var feil det med Ry Cooder, det var da han laget “Bop till you drop” han ville tilføre båndsus.
       Bandet AIR har forøvrig navnet sitt fordi de har som prinsipp at alt blir tatt opp gjennom luft, med mikrofoner. Alt man lærer av et par minutter på nettet :)

       Det er forøvrig ganske mye bakgrunnstøy på opptaket mitt, noe jeg bare kan beklage. Det var kanskje det du la merke til? :)

       • avatar marthon says:

        Hei igjen,
        4Sound-kjeden har Yamaha-pianoene. Roland har også noen bra noen (men de har en litt annen klang). Du får for så vidt mye mer for pengene med et “beinløst” keyboard.
        Jeg la ikke merke til at det var sjenerende bakgrunnsstøy på opptaket, og hvis det ble gjort helt improvisert (og dermed formodentlig på litt avstand, skulle det da også bare mangle). Alle opptak av symfoniorkestre, pianokonserter osv. på klassiske instrumenter må jo nødvendigvis gjøres gjennom luft (optimal plassering av mikrofonene er sikkert en vitenskap), og det er jo ikke slik at det fører til masse irriterende bakgrunnsstøy – men med direkte opptak er man garantert å unngå knirk fra pianokrakken, banneordene om pianospilleren spiller feil eller telefonen som ringer i bakgrunnen – tenker jeg … som ikke kan spille piano eller har eksperimentert noe særlig med opptak. :-)

 3. avatar lenesim says:

  Kjempeflott!!!

  • avatar Cecilia says:

   Hyggelig :)
   Jeg trengte en lydfil som ikke var for lang, og så fant jeg dette gamle opptaket helt tilfeldig, fordi Sjalle og jeg testet ut Flash på bakrommet. Og så syns jeg det var litt morsomt…

 4. avatar sirenia says:

  Så artig å høre deg spille :) høres veldig godt ut i mine ører :)
  har du fått pianoet på plass nå?

  • avatar Cecilia says:

   Nei, dessverre. Ikke noe piano ennå…
   Dette opptaket er fra 27 september 2008. Jeg var nok litt flinkere da enn jeg er nå…

 5. avatar argus37 says:

  Dette var imponerende! Og jeg hørte forleden noe som jeg tror vil være ‘up your alley’, Chez: Jeg surfet litt på NRK Nett-TV og snublet over en jente fra Venezuela som kalte seg ‘Gabriela’ (tror jeg).
  Hun reiser rundt og spiller variasjoner over forskjellige melodier/komponister og samtaler med publikum i salen hvor hun oppfordrer en publikummer til å synge en favorittmelodi. I løpet av noen sekunder tar hun melodien og fortsetter med å gi en 10 minutters piano-konsert over nevnte sang før hun utfordrer en ny.

  Ingen noter, ingen forhåndsplanlegging, trening eller øvelser. Bare rett på sak og fantastisk. Håper du finner henne!

 6. avatar emte says:

  Cecilia, i musikken er du òg i fleire historier samtidig, med sine krumspring og digresjoner :)

  Kjekt å spele eit instrument. Eg vart halvstudert røvar på eit par :)

  • avatar Cecilia says:

   Jeg tror ikke man kan skjule sin natur, uansett hvordan man velger på uttrykke seg. Om man skriver eller spiller, maler eller danser, som er de områdene jeg alltid har brukt for å uttrykke meg, så vil det alltid finnes et personlig uttrykk som også reflekteres i måten man lever på. :)

   Du spiller cello, om jeg ikke husker feil? Mer?

   • avatar emte says:

    Heilt enig med deg i det Cecilia.
    Du er heldig som har spelt så lenge at du kan la tankane dine flyte saman med tangentane og så samle dei att tilslutt :)
    Eg fekk pianotimar i mange år, men øvde så lite at det ikkje vart til noko utover det å spele rett av notar, på eit nokså enkelt nivå. Hugsar knapt kva notane på f-nøkkelen hadde for navn.
    Celloen min støvar ned,stakkars, han vert ikkje behandla med den omsorg han fortinjener. Ein cello vert bedre tilmeir den vert brukt.
    Celloen er nok nærmare mitt lynne enn det pianoet er. Mjukare i dei blå tonane på ein måte. Ein cellokonsert set alle kjensler i sving :)

    Ha ein god dag.
    Marieklem

    • avatar Cecilia says:

     Ta celloen frem og lek litt med den. Begynn med ett minutt eller to… spill noen toner mens du venter på at eggene skal koke, kaffen skal trekke osv… tørk støvet av den og hold den stemt. Glem noter, bare spill dine egne toner, de som får det til å vibrere…

     I mangel av noe annet begynte jeg å spille på en elbass for en stund siden, og nå begynner det faktisk å bli ganske bra… etter at jeg har fått litt træler på fingertuppene :)

 7. avatar carpediem says:

  Hei, så flott! :) Dette har jeg ikke hørt på før, imponerende!

 8. avatar ertaberta2 says:

  ahhh, nydelig. Koste meg med musikken.
  Du er skikkelig flink på piano. :)
  Skal lese hos deg nå..
  Klemm.
  * ble jo overasket og imponert her..*

  • avatar Cecilia says:

   Så hyggelig EB.
   Jeg avslørte en gang for lenge siden, i en av de utallige fortell-ti-ting-om-deg-selv ( eller var det syv? ) -utfordringene som verserte på VGB , at jeg hadde spilt piano siden jeg var liten, og senere, her på bloghog, lovte jeg å legge ut noe dersom det omsider ble mulig å bruke flash. Så da hadde jeg jo ikke noe valg.

   • avatar ertaberta2 says:

    @ertaberta2: Cecilia, når du sier det, så husker jeg det.
    Ellers pleier jeg å glemme , det var jo så mange
    som fortalte ti-ting om seg selv. he he..
    Veldig hyggelig at du la ut musikken og delte med oss..
    Flink er du.
    Ha en fin uke. :)
    Klemm.

Comments are closed.