Dans

Jeg burde kanskje angre på at jeg sluttet å danse…

____________________________________________

This movie requires Flash Player 9

 

 

 

 

 

 

3
 
 
 
 
This entry was posted in Tekst. Bookmark the permalink.

18 Responses to Dans

 1. avatar birgitt says:

  Har du helt sluttet å danse? Selv om man ikke danser i faste treningsøkter, går det vel an å danse for fornøyelsens skyld?

  • avatar Cecilia says:

   Jeg sluttet å danse ballett tidlig i tenårene, akkurat da træningen endelig begyndte å gi resultater. Da jeg fikk se denne utrolige videoen så tenkte jeg det passet bra med ukens tema :)

   • avatar birgitt says:

    Ja, dette var flott dansing :-) Jeg danser selv kun når jeg en sjelden gang er ute på fest (en gang i jubelåret, omtrent), men skulle ønske at jeg kunne danse mer jevnlig, som trening. Men orker ikke noe ala folkedanseringer, og de eneste andre heromkring som arrangerer dans for mosjonen sin del, er seniordansen. Og der er jeg iallfall ikke enda! 😉

 2. avatar marthon says:

  Ingen grunn til å angre på at du ikke behandler ryggen din slik som hun i videoen ovenfor i alle fall …

  Men det ser veldig vakkert ut – og sensuelt, og de har kanskje funnet en måte å oppheve tyngdekraften på.

  Jeg skal danse vals i kveld. Må trene litt før det store maskeradeballet om to uker. :-)

  • avatar Cecilia says:

   Dette er presisjon og timing på høyt nivå, og veldig vakkert. For meg, som vel er litt over gennemsnittet interessert i dans, er disse danserne noe av det flotteste jeg har sett. Jeg tenker at disse danserne har fått med seg et sett med naturlige fortrinn. Dette er ikke noe enhver kan trenes opp til.
   Jeg hadde aldri ambisjoner om å nå et slikt nivå. Det er vel derfor jeg egentlig ikke angrer så veldig på at jeg sluttet.

   Det er definitivt noen posisjoner i denne forestillingen som man skal ha en naturlig stærk ryg for å bære. Ballettlæreren vår var nøye på dette med for mye tøying. Jeg husker han fortalte redselshistorier om både turnere og dansere som hadde ødelagt kroppene sine ved å tøye seg selv for langt.
   Men kiropraktorer skal jo også ha noe å gjøre. :)

   God søndag.

 3. avatar tankespire says:

  Det der…er det vakreste jeg har sett. Noen gang.

 4. avatar Hilde says:

  Vakkert!
  Jeg puslet med kunstløp, ballett og rytmisk sportsgymnastikk som ung spire. Men så ble det etterhvert andre ting som tok over, noe som skjer for mange. Men jeg kan ennå sitte i timevis og se på vakker dans både med og uten skøyter. For en smidighet og… for en styrke :)

  • avatar Cecilia says:

   Rytmisk sportsgymnastikk har jeg dessverre fått litt i vrangstrupen (syns det er litt som når parkeringsvakter sprader rundt og later som om de er politi), men kunstløp er noe av det fineste jeg vet. Jeg så selvfølgelig Ice Castle for et par år siden, med tårer i øynene. :)

 5. avatar eMTe says:

  Nydeleg musikk til den sensuelle pardansen som bær preg av to som ser ut som å være godt skulert innan turn også.Vakkert.

 6. avatar Energica says:

  Jeg så på denne tidligere i dag og måtte rett og slett fordøye den litt…
  Nydelig både musikk og dans! :-)

 7. avatar ertaberta2 says:

  Veldig vakkert, har bestandig likt slik dans/ballett, det er en meget uttrykksfull dans.
  …de må jo være veldig myke og akrobatiske… :)
  Jeg har aldri danset noe annet en vals.

 8. naturglede naturglede says:

  Så noe lignende på Kielferja i høst. Man mister liksom helt fatningen over hvordan en mennskekropp kan bevege seg om man trener. Du får danse videre i hjertet ditt og minnes at du var en liten herlig ballerina en gang :)

 9. avatar Breiflabben says:

  Vakkert.
  Jeg liker dans og var en liten løve selv i mine unge dager.
  Sist jeg danset for alvor var hos en bekjents sekstiårsdag. Hun ønsket seg for en gang skyld å danse engelsk vals og fikk meg i gave av sin søster. Jeg var ikke bedt, men jeg ankom i ”kjole og hvitt” glidende over gulvet og bukket galant, slik man skal til en Quinde, når man skal be opp til engelsk vals 😉
  Så jeg har vært ”sekstiårspresang” en gang :-)

 10. avatar geitost says:

  Denne fine ‘pas-de deux’ minnet meg om en annen som var danset i rammen av en veldig originale og underholdende ballett, gitt i forhold med Gardiners konserten av min kjære Rameaus verk.

  The video cannot be shown at the moment. Please try again later.


  ).
  Det som fikk meg til å huske denne duetten var at jeg hadde umiddelbart knyttet den med bloggen din, da jeg først så den, men jeg hadde bevart den følelsen for meg fordi jeg ikke var sikker på om det var fullstendig relevant å nevne her hva som jeg egentlig hadde følt.
  Nå vet jeg ikke lenger, så lar jeg det bare være…
  Det ligger rundt det 29. minutt, så skulle det være lett å gjette hva det gjelder. :)
  Jeg håper du (og dine lesere) liker showet i alle fall, om du (de) har tid nok for å se helt på den.
  Til tross youtubes dårlig kvalitet, jeg varmt anbefaler det.

  • avatar Cecilia says:

    Jeg har akkurat sittet og sett på deler av denne, og skal se hele litt senere ( uten forstyrrelser).
   Det som jeg ser helt umiddelbart er trommene, så jeg tenker det er Djembe som danner linken her – en tromme som det tradisjonelt kun er menn skal traktere, men i Albert Hall er det visst lov for jenter også.
   Det er noe provoserende ved sammensetningen av orkesteret og danserne i den sekvensen du viser til, ikke provoserende i den forstand at det burde støte noen, men det utfordrer konvensjonene, akkurat som Rameaus utfordrer noen konvensjoner i komposisjonene sine.
   Jeg gjør kanskje også det, utfordrer noen konvensjoner… ?

   …et dire que ce sont les anglais qui interprètent le mieux la musique française !! :) un comble !! la jeg merke til at noen hadde skrevet i kommentarfeltet.

   Tusen takk for link og kommentar :)

 11. avatar eMTe says:

  til:geitost
  Har sett litt av videoen, der rundt det 39 minutt, ser likheita ja :)
  Nydeleg musikk. Skal sjå meir av denne ein annan gong. Takk for tips geitost :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *