Fra BlogHog´s kunstleksikon – Måken (The Moke)

Det er tid for et nytt kapittel i folkeopplysningens tjeneste.

_

_

Fra Arthur Humres memoarer:  Måken  (The Moke)_

Jeg vil ikke dvele for lenge ved hvor jeg befant meg, bare gi en liten orientering, slik at det ikke skulle oppstå noen tvil om at jeg denne dagen hadde beveget meg et stykke unna mitt vanlige område. Jeg vil bare kort nevne Sagene Kirke, som på mange måter er et geografisk midtpunkt på den kanten av byen. Sagene kirke ble bygget i 1891 og ligger på Gråbeinsletta som strekker seg videre langs Dannevigsveien, Maridalsveien og helt ned til Myrens Verksted, som engang var et sentralt industriområde, men som i dag er et slags moderne media-senter, hvor man finner bl.a. Nrk- Østlandssendingen og Hotell Cesar, samt en rekke andre mediebedrifter.

Ved siden av Sagene Kirke, i Dannevigsveien, ligger Kaffebrenneriet. 
Sagene er et område jeg bare sporadisk frekventerer ettersom jeg som nevnt residerer annetsteds hen,  men ikke desto mindre er Sagene Kirke, i sin tid tegnet av Christian Fürst, en vakker kirkebygning i nygotisk stil og et ruvende landemerke på denne kanten av byen. Kirken, som har plass til over 600 mennesker, har i noen år vært stengt som følge av interne stridigheter i Sagene menighet, noe jeg for så vidt ikke akter å gjøre til noe stort poeng her ettersom jeg kun nevner denne bygningen fordi jeg satt og så på den fra vinduet i Kaffebrenneriet hvor jeg hadde benket meg på en høy krakk ved en smal bar langs vinduet mot Dannevigsveien, og altså hadde utsikt mot kirken.

Jeg hadde akkurat fått servert en dobbel kaffe latte med helmelk samt en blåbær-muffins, da dette merkelige skjedde som jeg altså skal fortelle om.
Men, når jeg først er inne på det; man kan si meget om stridighetene i Sagene menighet, og mange vil sikkert ha meninger om dette. Jeg, for min del, ønsker ikke å gjøre noe poeng ut av det, og aller minst utbrodere det i detalj. Jeg vil bare kort nevne at det hadde noe med en uønsket prest å gjøre. Og siden jeg har sagt så mye, kan jeg jo også skyndsomt tilføye at det nå ser ut til at denne stridigheten er bilagt, og at liflige klokkers klang atter vil kunne vederkvege enhver troende og ikke-troende fra og med søndag 10. oktober 2010 , som er den datoen da klokkene etter mange års taushet igjen vil kunne la sine malmfulle toner spre seg over Gråbeinsletta og innbydende kalle både farende folk så vel som notorisk innfødte til stor åpningsgudstjeneste. Og, så vidt meg bekjent, vil det også i løpet av kirkeåret vanke både konserter og andre åndelig oppbyggende evenementer, som f.eks. lørdagskatedral for barn, noe jeg selv har en liten trang til å formidle verdien av, men som jeg selvfølgelig av ren medmenneskelighet lar være å komme nærmere inn på. Digresjoner skal man jo som kjent prøve å unngå, spesielt hva gjelder det skrevne ord.
Jeg håper således på forståelse for at jeg ufortrødent haster videre i historien min uten og levne den slags avsporinger ytterligere oppmerksomhet, selv om jeg er innforstått med at det derved kan virke som om selve fremstillingen fortoner seg en smule avkortet.
Men det er ett punkt som ikke kan forbigås; (jeg tror det er både riktig og på sin plass med et slags semikolon her, skjønt et normalt kolon ville sikkert gjort nytten, men ettersom jeg altså henvender meg til et celebert publikum ønsker jeg jo ikke at mine ringe betraktninger fremstår som halvgjort, så, altså derfor; et semikolon; det gir etter min mening den korrekte pauseringen).

Vel, dette var kun en parentes, og mens jeg er inne på det, la meg kort si noe om parenteser. Tekster som står i parentes kan man etter ønske la være å forholde seg til, men, av hensyn til forståelsen av den øvrige tekst, kan det være av oppklarende betydning at man allikevel leser det som står i parentes. Dette er ikke noe som det er maktpåliggende for meg og poengtere, men om noen har hoppet over det som står i parentes, vi jeg bare komme med en liten oppfordring om å gå tilbake og få det med seg av hensyn til forståelsen av det som senere vil bli presentert.

Nåja, la meg ikke dvele ved uvesentligheter. La meg heller straks haste videre…. vel… bare en liten ting: Angående dette med digresjoner, ettersom jeg allerede har streifet innom emnet; la meg få klargjøre et punkt før jeg går videre: Det er mange som anser digresjoner for å virke avsporende. Jeg er på ingen måte uenig i det! Hvis det skulle forekomme noen at jeg har en divergerende oppfatning vil jeg herved en gang for alle benytte sjansen til å fastslå at dette ikke er tilfelle!
Min farbror, Oscar, kunne ha bekreftet dette, fred være med hans minne, han fikk jo et fryktelig endelikt, uten at jeg vil dvele ved det utover å avkrefte det som etterhvert har spredt seg som et rykte : Han døde ikke med støvlene på. Riktignok hadde han sokkene på seg, de grå raggsokkene som Julia hadde strikket til ham på åttiårs-dagen, og som for så vidt kan tillegges noe av skylden, men ikke hele. Husholdersken skal også ha sin del av skylden, kanskje en langt større del av den enn hittil antatt, for det var tross alt hun som bonet gulvet… nåja… altså:  Oscar , min salige farbror sa: Digresjoner, det skal du unngå! For enhver pris! Digresjoner skjønner du… jeg har engang opplevet en digresjon! Og se hvor det har ført meg! 
 
Etter det fløt det dessverre ut, for han var nok ikke ved sine fulle fem da han kom med dette utsagnet, noe som antageligvis skyldes en kombinasjon av alkohol og … vel, la meg holde meg til saken.

På Kaffebrenneriet i Dannevigsveien, hvor jeg altså satt i baren ved vinduet som vendte mot Dannevigsveien og således hadde utsikt til Sagene Kirke, virket det komplett umulig å få min nybakte blåbær-muffins til å slippe papiret.
 Jeg prøvde med både list og lempe, uten hell, og i et siste forsøk lot jeg det stå til og satt tennene i den fra oversiden, altså slik at jeg ikke traff papiret med tennene, bare selve muffinsen, som i og for seg var en tilsynelatende helt normal muffins med blåbær, slik blåbærmuffins normalt fremstår.
Hvis noen tror min velduftende blåbær-muffins glefset tilbake eller kom med andre ondsinnede utfall, tar de feil, for det er ikke en slik historie jeg vil fortelle.
Og nå må jeg vende tilbake til dette hengende semikolonet tidligere i teksten, altså dette punktet som ikke kunne forbigås:
Det hadde vært rimfrost denne natten, og plenen foran Sagene Kirke var som følge av dette dekket av hvitt rim, naturlig nok. Selv om været viste seg fra sin beste side med en blek morgensol hengende over Sagene Samfunnshus, var det altså en relativt kjølig morgen. Temperaturen vil jeg anta lå under årsgjennomsnittet for området Sagene-Bjølsen, uten at jeg derved vil påstå at jeg har satt meg spesielt inn i den meteorologiske statistikken for dette området eller på annen måte utvist noen spesiell interesse for værforholdene på denne kanten av byen. Selv residerer jeg jo som nevnt på en annen kant av byen, nærmere bestemt i området rundt Frognerkilen, hvor man har utsikt til Kongen og Dronningen, de to ærverdige bygningene som danner en naturlig portal der de ligger på hver sin side av innseilingen til denne pittoreske bukten Frognerkilen; en naturlig båthavn for oss som er innehavere av sjøgående farkoster.
Hvor var jeg?

Jo:  På plenen foran Sagene Kirke, som altså var frossen og dekket av hvitt rim, satt det en måke og nappet i noe som virket fastfrosset. Jeg kan ikke sverge på at det var et muffinspapir, men det var mye som tydet på det ettersom jeg bestemt mente jeg kunne kjenne igjen både mønster og farger. Det var altså denne måken jeg fikk inn i synsfeltet akkurat idet jeg var i ferd med å ta en bit av min egen blåbærmuffins, fordi jeg og ved et skjebnens lune kom til å løfte blikket akkurat i rette øyeblikk, et øyeblikk som jeg senere har lurt på om var et øyeblikk av kosmisk tilfeldighet:
I samme stund som jeg altså setter tennene i min egen muffins og holder papiret tilbake med et moderat grep slik at jeg ikke klemmer så hardt at muffinsen får en uønsket fasong, napper måken i det fastfrosne papiret – og så skjer det – helt synkront, som om det var regissert av Knut Erik Jensen (eller Spielberg) :
Muffinsen min glapp ut av papiret!
 Helt av seg selv og helt uten videre forlot den papiret den tidligere hadde klamret seg fast til, akkurat i samme stund som måken klarte å få løsnet papiret fra sin fastfrosne tilstand på plenen
 utenfor Sagene Kirke!
Jeg sier ikke mer…

 

 

______

 

 

 

 

6
 
 
 
 
This entry was posted in Ånd and tagged . Bookmark the permalink.

46 Responses to Fra BlogHog´s kunstleksikon – Måken (The Moke)

 1. avatar Breiflabben says:

  Where do you get them from? Young Lady.

  Og dette er tagged som “sludder og vås”, flotte beskrivelser av bolker fra Sagene menighets hverdag, hvis man legger en anelse vekt på digresjonene.

  Hadde sans for trestikket uten bedøvelse 😉

  • avatar Cecilia says:

   Trestikk uten bedøvelse er ingen spøk. :)

   Litt produktivt tidsfordriv mens jeg ventet på en budbil som aldri kom, litt morsomt skal man jo ha det mens man venter. Egentlig en ganske morsom måte å drive research på. Jeg trengte å vite litt om River´n (det rivertzke kvarter), ettersom en av karakterene i boken min skal bo der, og så fikk jeg med meg litt om Gråbeinsletta og Sagene Kirke… og vips trillet det ut noe sludder & vås til kunstleksikonet som jeg begynte på her: http://cecilia.bloghog.no/2011/06/28/hva-er-kunst/ og som du kanskje husker.
   Ha en feiende flott dag :)

 2. avatar marthon says:

  Takk for all bakgrunnsinformasjon om Sagene kirke, og ikke minst forfatteren Arthur Humre, som fram til nå har vært et ubeskrevet blad i mitt indre Wikipedia, muligens fordi han har havnet i skyggen av en annen Arthur med et svært likt etternavn, hvis påfallende realistiske fortelleringer fra forbudstiden – om søkklastede plimsollere og planende plattgattere over Kattegat, og lynrask lossing av klunkende kasser mens politibåten kommer fossende hakk i hel, forfattet i en ordknapp, hardkokt stil – jeg absolutt har sans for. 8)

  Jeg humrer, Cecilia. Kanskje til og med 😆

  Jeg tror jeg har skrevet noe om dette tidligere, men digresjoner er et tegn på et sunt og godt utbygd nettverk av aksoner og synapser; (<– semikolon) ergo en kreativ, lekende og intelligent hjerne. Setter vi opp mentale sperringer over assosiative småveier, bakgater og smug, vanskjøtter og understimulerer vi hjernen vår. Det er nettopp digresjonene og innfallene som driver verden framover, som får oss til å stille nye spørsmål, kombinere ny kunnskap og oppnå nye svar. Eureka! Bak alle store oppfinnelser, alle fantastiske matretter, alle banebrytende design-ideer, all stor litteratur, all stor humor og alle sprø og absurde innfall for øvrig, ligger det hjerner som har vært fontener av digresjoner og nye måter å kombinere tanker på. De menneskene som er mest inspirerende å være sammen med, er de som følger småveiene rundt det banale og peker ut de smugene, lønndørene og tunnelene jeg ellers ikke hadde fått øye på, slik at jeg alltid har nye og spennende veier å utforske. Så la digresjonene drysse over oss, du digresjonenes dronning!
  😆

  1

  • avatar marthon says:

   Men det er jo – selvfølgelig – litt irriterende at linkene i kunstleksikonet ikke fungerer. Den ultimate måten å skrive en digresjonsblogg på, må jo være å la nesten hvert eneste ord (eller semikolon!) være en link som gir mulighet til å fordype seg i en digresjon, som igjen inneholder linker som fører videre til nye digresjoner- i et stadig ekspanderende nettverk av av digressive stier som forgrener seg til nye (og stadig forgrenende) digresjoner, hvorav noen vil peke tilbake på digresjoner man allerede har lest, slik at man før eller senere vil oppdage at man har gått i ring.
   Da vil man til slutt få øynene opp for den innsikten som filosofen Gro Harlem Brundtland delte med oss i en TV-debatt på åttitallet, nemlig at “Alt henger sammen med alt”.

   • avatar sjalle says:

    Utdraget fra kunstleksikonet som er gjengitt her er et bilde, en jpg. No protocol, no link :)
    Forøvrig finnes det lyd og film -klipp fra noen av de verbale tiradene GHB avleverte i sine velmaktsdager som er skoleeksempler på hvordan man via innskutte bisetninger i innskutte bisetninger i …. kan begynne en reise i klinkende klar og svart limousine på veg til maktens klare tinder for å ende med buken i været i ett dass på fergen til Haugesund.

    • avatar marthon says:

     Nå VET jeg vel egentlig at det er et bilde, og at det bare SER ut som artikkelen skal inneholde linker for å ligne på Wiki og slikt, og at forfatteren ganske fort ville ha rotet seg bort, og kanskje aldri funnet veien hjem igjen til Bloghog, om hun la ut på et slikt prosjekt, litt på samme måten som GHB, som ofte begynte med å prøve å svare på noe forholdsvis konkret, og så via bunnløse undernivåer av nestede bisetninger førte deg ut i en labyrint som svært få av lytterne klarte å følge eller finne utgangen på (en del av dem famler visst rundt der inne ennå), hvilket minner meg om at jeg har en button et sted, nei, to buttons, en stor + en liten fortsettelsesbutton, som jeg kjøpte fra barnevogna til salige “Nei til atomvåpen”-Kopreitan” på Karl Johan, med et fullstendig ugjennomtrengelig kryptisk GHB-sitat, som jeg skal komme tilbake til hvis disse buttonene skulle dukke opp.
     Det med buken i været på ferga til Haugsund … siktes det her til noe jeg ikke har fått med meg?

   • avatar Cecilia says:

    Du har helt rett, Selvfølgelig burde jeg opprettet nettsider og linket. Kanskje jeg gjør slikt senere, når Bloghog kan vise Flash (.swf), for da blir det mye enklere ( og mye morsommere) og leke seg. Som Sjalle nevner er det en jpg ( en screenshot fra InDesign), mest for å lage en annerledes lay-out enn man kan lage i WP.

    Filosofen GHB vil muligens dukke opp i kunstleksikonet senere, med forbehold om at det gjøres klinkende klart, men på ingen måte utelukkes, dersom man på mellomlang sikt skulle finne grunnlag for å hevde, uten at dette nødvendigvis betyr at man skal henfalle til ex-post-facto-statistics, noe som forøvrig ikke ekskluderer mulighetene for interne drøftinger, heri innbefattet debatten om bærekraftig utvikling, gitt at opphavsretten ivaretas etter gjeldende foreskrifter, også med henblikk på eventuelle fremtidige tillegg, og realitetsbehandles med det grunnleggende mål å stadfeste som et fastholdt prinsipp for offentliggjøring i engere fora, at enkeltindividets ukrenkelige suverenitet ikke misbrukes som følge av, og her er det viktig å poengtere at regjeringen stiller seg nøytral i spørsmålet om hvilke kanaler som benyttes, offentlig publisering.
    :)

 3. avatar sirenia says:

  Denne tror jeg absolutt Martin på FL hadde elsket Cecilia :)
  han elsker grådige måker og har studert dem i timesvis.
  Moro å se deg leke med ord og setninger,
  sier som Marthon, du er en digresjonsdonning ja!

  • avatar Cecilia says:

   Kanskje jeg skal poste den på FL? Det var så stille der og ble etter hvert så vanskelig å få logget seg inn, at jeg rett og slett har glemt hele FL. Dette må det bringes en orden i.

   Digresjoner er et tegn på “kreativ, lekende og intelligent hjerne.” , sier Marthon. Jeg vil nødig protestere på det :)

   Tusen takk for kommentar.

 4. avatar Cecilia says:

  Mystisk… er det spøkelser på bakrommet? Hva sier sjæfen?

  Ay, Kaptein Knutzen har i sin godhet velsignet meg med en kommentar, altså ifølge mail fra herr WordPress:

  http://cecilia.bloghog.no/files/2012/02/mystisk.jpg

  Men neida: ” Oops, no comment with this ID. ” – får jeg beskjed om.

  Så, ay, Kaptein Knutzen (om du er innom) : Kommentaren din er sunket, gått til bunns, kullseilt, forlist eller gått på en undervannsrev (du vet, disse våre firbente pelskledte venner som senker seg ned i vannet for å kvitte seg med lus.)
  Jeg kan bare beklage.

  Men ( og D er 1 GOD nyhet ): Nå har det kommet CAPTCHA! Sett bramseil og la ankeret gå…

  • avatar sjalle says:

   Siden du nevner bakrom og sjæf på samme linje antar jeg at jeg er svar skyldig her.
   ” Oops, no comment with this ID. ” betyr at det ikke er et molekyl igjen av denne kommentaren i din katalog. Siden du ikke har hatt en delete-knapp med i spillet her så er eneste forklaringen at denne kommentaren “was laying naked uprotected in the shadow of the beast” klokken to om natten da Bloghogs Terminator gjorde sin enøyde sweep over kommentarene og utraderte alle uinnloggede, ikke godkjente kommentarer for deg. Hadde Kaptein Knutzen fylt inn captcha teksten korrekt så hadde den gått rett gjennom og funklet i veikrysset nå :)

   • avatar Cecilia says:

    Aha!
    Jeg trodde altså man måtte be om å få vasket bakrommet. Der har jeg gått fem på :)

    Vel, vel, men nå er det pip åpent og unødvendig med 1. gangs godkjenning, så fra og med nå slipper man inn uten å være en gammel kjenning. Så får vi se om det kommer rekende noe spennende :)

    • avatar sjalle says:

     ??? Bloghogs Midnight Terminator kommer bare til din blogg hvis han er eksplisitt invitert. Dvs hvis du har bestilt autodelete av uinnloggede kommentarer under “Spam Kontroll”. Hvis du ikke har det satt opp for din del så er det noe riv ruskende galt med systemet 😯 !

 5. ay, Ceci: no hard feelings!

  til Sjalle: Kaptein Knutzens fylte ut captcha-teksten korrekt, og fikk beskjed om at kommentaren var lagret and awaiting moderation, og kommentaren ble postet rett etter at Marthon og Flabben hadde postet sine første kommentarer ….

  • avatar Cecilia says:

   Min feil, mi Capitán, ( se svar til sjæfen). Sorry.
   Det hender en sjelden gang at jeg ikke får sjekket mailen min i tide. Normalt får jeg beskjed på iPhone om at jeg har ny mail, men denne gangen har altså budbringeren antagelig sovnet på en kro i Veile, og etterpå muligens endt opp i feil sneglehus.
   Men NÅ skal det bli andre boller, for nå slipper alle inn… i hvert fall inn døra :)

  • avatar sjalle says:

   Ok, da har cecilia spesifisert at kommentator må ha fått godkjent en tidligere kommentar på bloggen hennes. Det håper jeg i alle fall, for det er slik denne kverna er tiltenkt å virke.

 6. avatar sjalle says:

  @Cecilia :

  Jeg har nå sjekket dette. Med mindre vi snakker om metafysisk digital mystikk så er Bloghogs Midnight Terminator helt uten ansvar for Kaptein Knutzens fordampede kommentar.
  Du har ganske riktig ikke bestilt autodelete av uinnlogggede kommentarer. Nærmere bestemt: opsjonen ‘spam_autodelete’ er ikke satt i din opsjonstabell. Da er det programmatisk umulig at dette systemet har ryddet på ditt bakrom.

  For spesielt uinteresserte følger her pseudokoden for automatisk delete av uinnloggede kommentarer:

  1: For hver eneste blog på Bloghog:
  hvis ingen flere blogger: avslutt (exit)

  Finn opsjonen 'spam_utodelete' i bloggens opsjonstabell:
  hvis funnet:
  utfør sletting av alle kommentarer fra uinnloggede for denne bloggen
  gå til 1
  hvis ikke funnet:
  gå til 1

 7. avatar Cecilia says:

  Da gjenstår altså bare spøkelset, eller aksimet.
  Nå er det mørkt. Glem det hele og nyt kvelden. :)

  • avatar sjalle says:

   Jeg nyter så det skvetter etter jeg. Fullt kjøleskap og med quinden på revy avec med venninner fra jobben :)

   Akismet har, etter hva jeg har sett, ingen delete-muligheter. Det eneste akismet kan gjøre er å tildele en kommentar statusen ‘spam’, eller la være.

   Og det hele ? Jeg har glemt det. Fra administrativt hold er jeg blitt informert om at saken er etterforsket, konklusjon er fattet og saken er arkivert som ‘avsluttet’, enn så lenge. Skål ! :)

   • avatar Cecilia says:

    Sletter ikke Aksimet spam? Hvor har det da blitt av de 569 kommentarene som Aksimet har tildelt spam-status?
    Jeg har IKKE slettet dem, ikke engang i søvne.

    Men det er kanskje en annen skål… :)

    • avatar sjalle says:

     Jeg er ikke noen akismet spesialist. Jeg har bare sett hva som skjer med spamerklærte kommentarer i workshop. De blir liggende i databasen. Da er det er en opsjon for det antar jeg. Hvis de ikke er havnet som trash, eller at akismet rett og slett intercepter (…) hele kommentarregistreringen før den når db-insert.

 8. avatar Cecilia says:

  Dette er litt interessant.
  Her har jeg en spam, den eneste jeg har. 1 spam, 0 trash.
  Jeg har ikke tømt søppel på det jeg kan huske.

  http://cecilia.bloghog.no/files/2012/02/spam.jpg

  Så skal jeg se om den fortsatt er der i morgen tidlig, eller om den blir borte av seg selv i løpet av natten :)

  • avatar sjalle says:

   Yess. I så fall kjører akismet cron-jobs uten å si fra til noen (?). Sikkert like greit.
   … men da er det litt rart at jeg ikke ser dette satt opp i min liste av cron jobs på bloghog central. Muligens er dette noe som gjøres on-the-fly .. hmm. Uansett er effekten det viktigste. Altså at den forduftede kommentaren fikk fantomets onde merke av akismet og ble knertet før du fikk sukk for deg :)

   • avatar Cecilia says:

    Men… det er noe jeg ikke får til å stemme:
    Jeg får ikke mail når det kommer spam, men jeg fikk altså mail da Kapteinen la igjen kommentar… så da har altså ikke Aksimet tatt den for å være spam… men allikevel slettet den?

    Jeg vet ikke om du har noen logg på hva renholdspersonalet foretar seg på nattestid… kanskje de allikevel gjør mer enn de har fått beskjed om?

    • avatar sjalle says:

     Da blir jeg svar skyldig, for det som gjøres om natten av Bloghogs spam kontroll er det som er linet opp i kommentar 3228 lenger oppe her, og ellers intet annet. – Er ikke opsjonen satt (autodelete) for en blogg så røres den ikke. Det er noen blogglik her inne som vasser i spam og uinnloggede kommentarer, og de er uberørt av ryddehjelpen siden automatisk sletting ikke er bestilt.

     MEN, jeg skal uansett gjøre noen benchmark tests inne på workshop for å avklare dette.

 9. avatar sjalle says:

  @Cecilia :

  Nå skal du være sikret at bloggen din stappes full av spam :)

  Jeg har ikke sett denne buggens like før. Metoden jeg benyttet tikker helt utmerket i java, men i php skjer det andre ting, men bare av og til. Siden du har sagt at du innimellom putler med litt php kode så har jeg lagt ut koden her. Inntil jeg vet bedre så mener jeg at dette sier mer om phps jit-compiler (eller hva fanden det er som brukes) enn standarden på bloghog koden :)

  • avatar Cecilia says:

   Nåja… jeg putler VELDIG lite med php. Jeg kopierer ferdige koder og bruker det som en mal jeg kan tilpasse, det er vel så langt jeg har drevet det. Å skrive noe fra bunnen av ville jeg neppe klart.
   Datamaskiner har en viss logikk… nå burde det i hvert fall ikke være tvil.

   Kanskje på tide jeg ber om vask av bakrommet nå da… :)

   • avatar sjalle says:

    Det kan kanskje være lurt ja, med en 24 timers graceperiod :)

    Det er selvfølgelig logikk, og ikke noe annet, men resultatet av en db spørring som ikke finner noe skal være FALSE og ikke (noe som tilsvarer) TRUE for noen spørringers del så man i tillegg må telle at det ikke er funnet en eneste record.

    Koden som nå kjører er det vi kaller type ROTN, – altså en “reassurance of the nervous”. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *